30 Temmuz 2009 Perşembe

Malzemeler :
- 2 su bardağı süt- 1 adet yaş maya- 1/2 su bardağı sıvı yağ- 5 tatlı kaşığı şeker- 1 tatlı kaşığı tuz- 1 adet yumurta- un- 50 gr kadar margarin
Hazırlanışı :
1 su bardağı sütün içerisine yaş mayayı atı güzelce eritelim. Daa sonra kabımızın içerisine 2 bardak unu eleyip mayalı sütü tuzu, şekeri, yumurtanın akını ( sarısını ayıralım üzerine sürmek için ), sıvı yağı koyalım ve hepsini karıştırıp kulak memesinden daha yumuşak yani elinize yapışmayacak kıvama geldiği ana kadar kaln sütü ve bira daha un ilave ederek hamurumuzun kıvamını tutturalım. Hazırladıgımız hamuru 2 saat kadar mayalnmaya bırakıp dinlendiriyoruz.. Ben sade acma olmasın diye kıymalı harc hazırladım. 2 saat sonra ceviz kadar bezeler alıp içerisine hemen 1 cay kaşıgından az margarin koyup harcımdan biraz koydum o an için harc cok geliyor kapatması zor geliyor ama hamur o kadar kabarıyor ki içerinde cok az harc kalıyor bu nedenle harcı biraz cok koyun içerisine, hamurun hepsini hzırlayıp tepsiye dizdikten sonra tepsidede 30 dk üzerini örterek dinlendirelim. üzerine yumurta sarsını ve arzuya göre çörek otu veya susam atalım. Daha sonra ısıtılmış fırında 170 derecede 30 dk pişirelim. Fırından cıktıktan sonra 15 dk üzerini kapatıp bekletelim daha sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf noktaları : Mayalı hamurda en fazla yapılan hatalar hamurun yeterli derecede mayalanmayışı, bekletilmeden hamurun fırına verilmesi, fırının cok sıcak olması ve fırında fazla bekletilerek kurutulmasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder