10 Nisan 2012 Salı

Ahmet Yesevi Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon Yüksek Lisans Programı

Daha önceki postlarımda söz verdiğim gibi size aldığım eğitim ile ilgili bir kaç bilgi vermek istiyorum. Genelde internette çok araştırılır ama çoğunluklu gizli sayfalarda konuşulur bu nedenle bilgi edinmesi çok zor yaşayıp içine girdiğinizde fark edeceğiniz bilgiler pek çoktur.
2008 yılında kpss sınavına girdiğimde bir gün yükseklisans yapacağımı aklıma bile getirmezdim. Aman bir işim olsun evde oturmaktan çok sıkıldım modundaydım. Sınavdan iyi bir puan alınca bulunduğum ilde osym tercihleri ile atamam oldu işe başladığımın üçüncü ayından sonra lisansımı tamamlamıştım. İnsan bu kadar kitapla okulla vakit geçirince bir boşluğa kapılıyor ve elindekilerin yetersiz kaldığını düşünüyor bu sebeple hadi deli bir araştır bakalım vardır seninde yükseklisans yapacağın bir yer diye yola koyuldum. İlk önce civar illerdeki üniversiteleri denedim hem dil sınavları beni zorladı hemde işten izin alma stresi beni benden aldı. Sürekli telefonlarınıza mesajlar gelir maillerinize düşer farketmezsiniz ya işte öyle Ahmet Yesevi Üniversitesini keşfettim olurmu olmazmı derken şartlarının benim için daha uygun olduğuna karar verdim. Bir hafta içinde evraklarımı hazırladım öyle çok evrak falanda gerekmiyor, klasik diploma, nüfus cüzdanı gibi evrakların yanında ALES'ten alacağınız bölümünzle ilgili en 55 puan size yüksek lisans yapmanızda yardımcı olacaktır. Dil puanı istenmemektedir. Tabi ufak bir ayrıntı olarak düşündüğüm belki sizi zorlayacak tek kısım ücret kısmıdır. Dönemlik ücreti memur indirimi ile 1680 TL anlaşmalı bankalar ile öderseniz ayda 420 tl dört taksitle ödemeniz mümkün. Üç dönem sürecek eğitimde toplam 5000 TL yi gözden çıkarmanız gerekiyor.
Derslerin isleyisi çok kolay internet üzerinde (Adobe programı yüklü olmalı) belirlenen günlerdeki derslerini takip ediyorsunuz .Dersler 45 dk sürüyor ve genellikle ülkemiz üniversitelerinde görevli Prof. hocalarımız size dersi canlı canlı anlatıyor. Derslere o saatte katılmanız devamlılık ve hocanın yıl sonundaki kanaat notu için önemli ama kaçırdıysanız üzülmeyin dersler kayıt altına alınıyor oradan tekrar izlemeniz mümkün. Eskiden ortaokul dönemi ve lise döneminde verilen dönem ödevleri vardır ya her ders için aynen dönem ödevlerimiz var onları hazırlıyoruz. Sisteme girdiğinizde ders içerikleride ders öncesi hazırlanmak veya sınav zamanı çalışmak için oluşturulmuş bir sunumla ekrana geliyor. Bunlarıda takip etmeniz hocalarımızın kanaat notu için oldukça önemli. Gelelim sınav mevzuna eskiden iki vize bir final olurmuş ama ben okula başladığımda bir vize bir finale dönüştü. Vizelerinizi yine internet üzerinde belirlenen soru miktarına orantılı zaman aralıklarında cevaplıyorsunuz. Vize+Dönem ödevleri+ders takibi+ders içeriğinin takibi bunların toplamının %30 u finalinde %70 alınıyor. Toplamda 70 puan ve üzeri alırsanız dersi geçmiş olursunuz. Finallere gelecek olursak finaller için Ankara'da ve İstanbul'da sınavlara giriyorsunuz. Ben Ankara'da giriyorum sınavlarıma Gazi Üniversitesi'nde aynı gün aldığınız 4 dersinde sınavına giriyorsunuz. Biraz yorucu oluyor özellikle bir dersten kötü geçen sınavınız diğerlerini de etkilemesin diye kendinizi çabuk toparlamanız gerekiyor.Şu an ikinci dönem derslerimi alıyorum inşallah 2013 ocak yılında mezun olmuş olacağım. Unutmadan üçüncü dönemde tez niteliğinde oldukça ağır bir proje ödevimiz oluyormuş. Henüz onunla karşılaşmadığım için size bilgi veremeyeceğim ama ben buralardayım. Aklınıza takılan sormak istediğiniz bir şey olursa bana yazın ben size dönerim. 
sevgiyle kalın.

7 yorum:

  1. Sınıf arkadaşı bir blogger buldummmm:):)Ben de Eğitim Yönetimi ve Denetimi'ndeyim.Benim de 2.dönemim.Şule hocanın dersini de ortak alıyoruz sanırım canım :):):)

    www.ayseguldonmez.blogspot.com

    www.ayseguldonmezesgin.blogspot.com

    Bloglovin/Aysegul's Daily Fashion Tips

    Bloglovin/Aysegul's Daily Cooking Tips

    www.lookbook.nu/aysegul

    YanıtlaSil
  2. merhaba ben bir konuda yardım almak istiyorum kpss ye ortaöğretim mi lisans düzeyinde mi girmiştiniz ve kaç puanla yerleştiniz ben çok ümitsizim kpssden..

    YanıtlaSil
  3. merhaba, bende karar vermek üzereyim. toplam kaç yıl sürüyor eğitimin tamamı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1,5 yıl sürüyor toplam 3 dönem... ben bu dönem mezun oldum

      Sil
  4. dönem ödevleri vizeler ve finaller ne kadar zorluyor? 3 ü için ayrı ayrı yorum yapar mısınız? ve son dönem de sanırım bitirme projesi var, o ne kadar zor? zor kolay kişiden kişiye göre değişir tabi ama yine de düşünceleriniz benim için önemli.
    Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönem ödevlerini dönemin başındaki ilk iki hafta hocalarımız söylüyordu konu belirlenmiş oluyor 1,5-2 ay kadar bir süreç var hazırlanmanız için ve kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Zor gelmeyecektir emin olun.
      Vizeler için eskiden bir haftalık sınav haftasında sürecimiz vardı ama son dönem her ders için tek bir güne indirdiler her gün tek dersten bilgisayar ortamında vizelere giriyorsunuz.Bunda zorlanacağınızı sanmıyorum.
      Finallere gelecek olursak final önceki bir haftayı her zaman izin aldım ve çıkardığım özetlerden ders çalıştım bunlar yeterli oldu hiç alttan ders bırakmadım hep finallerde geçtim. ama kalırsanız 2-3 hafta sonra bütleri oluyor onlarada giriyorsunuz.
      Evet bir bitirme projesi hazırlıyorsunuz. Bu konuda ben sanslıydım iş yerimde çalıştığım bir konu üzerinde yaptım. Danışman hocamında o konuya ilgisi olduğu için güzel bir süreçti.

      Sil
  5. Merhaba öncelikle paylaşımın için teşekkür ederim. Bu konuda insanların tecrübelerini aktarmaları çok güzel.

    Ben de hem Sakarya üniversitesinin hem de Yesevi üniversitesinin yönetim bilişim sistemleri programına başvuru yaptım Sakaryada yedekteyim. Sıra gelmesi zor gözüküyor. Yesevi üniversitesine ise ödeme yaptığım taktirde başlayabileceğim. Yarın son gün :) Fakat Yesevi üniversitesi uzaktan eğitim programı ile ilgili çok fazla olumsuz yazıyla karşılaşıyorum. Muhtemelen bu olumsuz yazıları Siz de görmüşsünüzdür. Eğitimin kalitesi, ilgisizlik, paranın karşılığını alamama, zor olması vb gibi. Sistemin içinde olan birisi olarak Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Tavsiye eder misiniz?

    Mustafa

    YanıtlaSil