
Haftasonları gezmek kadar evde
vakit geçirmeyide çok seven bir çiftiz. Böyle olunca fazla vaktimizi
almayacak , hem daha sağlıklı hemde daha temiz ürünleri tüketmek
istiyoruz. Bir film arası, yada ders arsı yarım saatte hazırlayıp
tüketebileceğimiz güzel bir lezzet tavuk dürüm.Şu an mevsimi olmasada
haftasonu canımız çekip dayanamayıp aldık malzemeleri, domates, biber,
tavuğun göğüs kısmı ve hazır lavaş (keşke becerebilsemde evde yapsam ama
nerde bende o kabiliyet) tavuklarımızı ince julyen yada küp küp keserek
biraz yüksek ateşte tavuk kendi suyunu çekene kadar pişirelim. daha
sonra yağımızı ilave edip tavukları biraz kavuralım iyice sertleşmeden
biberleri de ilave edip kavuralım. en son safhada henüz domateslerin tam
suyu çıkmadığı için ilave edip onlarıda kavurdum ama isterseniz domates
mevsimi geldiğinde onları pişmemiş olarak lavaşın içine ilave
edebilirsiniz. diğer tarafta lavaşlarımızı yapışmaz tavada biraz
ısıtalım. ısınan lavaşın içine yaklaşık üç çorba kaşığı kadar tavuk
harcımızı ilave edelim sonra doğranmış marul ve ince ince kesilmiş
salatalık turşumuzu ekleyelim. en son yiyecek kişinin zevkine göre
mayonez, ketçap, acı sos ileve edip servise hazır hale getirelim. inanın
bu orta boy lavaştan iki taneyi rahat rahat yiyebiliyorum o kadar
lezzetli :) yanında içecek olarak benim tercihim
doğanay acılı şalgam suyu :) biraz garip gelebilir ama o kadar lezzekliki daha önceki
kış pikniği yazımdaki
o güzel ekmek arası sucukların yanında bile onu içtim. Evimden eksik
etmediğim bir içecek her ne kadar eşim içmesede ben o hafta tüketeceğim
boyutta bir tane mutlaka alıyorum kendime.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder