19 Eylül 2013 Perşembe

Bilecik - Söğüt Ertuğrulgazi Anma ve Yörük Şenlikleri 7 Eylül 2013


Bu yılki Ertuğrulgazi Anma ve Yörük Şenliklerine bizde katıldık gerçekten çok keyifli bir gün geçirdik. Bu kadar yakın olupta hiç gitmemiş olmak utandırdı beni.  Şifa olarak dağıtılan pilav yedik ve organizasyon gerçekten başarılıydı. Cirit oyunları ve okçuluk zevkle seyrettiğimiz aktivetelerdendi. Özellikle çadırlarda Türkiye'nin dört bir yanından gelen yörüklerin oyunları muhteşemdi.

 Aşağıdaki fotoğrafta bir yaşlı amca kendine patik örüyor çok zevkliydi onu izlemesi onun çadırında uzun süre misafir olduk.


18 Eylül 2013 Çarşamba

Doğu Karadeniz Turu 23-27 Haziran 2013

Bu yıl gezmekten gerçekten keyif aldığım bir bölge oldu Doğu Karadeniz. Yeşilliğine çağlayan sularına hayran kaldığım yaylalarından ayrılmak istemediğim bir geziydi. Kısa bir gezi oldu ve şehir merkezleri de geziye dahil olunca yaylaların güzelliklerini doya doya yaşayamadık. Ama tekrar gitmek için bir bahanem oldu diyebilirim.


 Zigana resmen donduk yükseklik oldukça üşütüyor insanı. Ama o güzel fındıklı fırın sütlaç herşeye değerdi. Uzungöl de hayal kırıklıkları yaşadım her yer pansiyon ve araplar heryeri doldurmuş adam atacak yer yok. Batuma gidip de yiyemediğim pek çok şey oldu o yüzden biraz hayal kırıklığı yine ama şaraplarını aldım bir gün evde şarap günü yaparız artık. Kendinizi biraz olsun rahat hissetmek için mutlaka 1 hafta yayla turu ağırlıklı olan bir tatil planlamalısınız. Sizi oldukça dinlendirecektir. Bizim şansımıza oldukça güneşli bir hafta yaşandı hiç yağmur yağmadı ben biraz olsun yağsın isterdim o atmosferi yaşayabilmek için.



5 Eylül 2013 Perşembe

27-28 Nisan Edirne Gezisi

Yıllardır merak ettiğim şehirlerden birini daha gezmenin keyfini yaşadım hemde doğumgünümde. Yazı aylardır taslaklarda bekliyor ama bir türlü yayınlama fırsatım olmadı. Geziyi EFSAD'den arkadaşlarımız düzenledi bizde onlara katılmaktan mutluluk duyduk. Sabah Edirne'de Meriç nehri kıyısında kahvaltımızı yaptık sabah serinliği ve güzel manzara bizi büyüledi. Kahvaltı sonrası Karaağaç'ta gezimize devam ettik Eski İstasyon, Lozan anıtı ve Karaağaç evleri gezimizin duraklarıydı. Konaklama olarak Öğretmenevini tercih ettik. Kalite beklemediğimizden sadece uyumak için hepimize yeterli geldi.
Öğle yemeği için tercihimiz Bahri Bey'de ciğer yemek oldu. Ben severek yedim ama kalabalıktan olsa gerek o kadar sıcak servis edildiğini düşünmüyorum. İlgi alaka çok güzeldi. Tamer Bey bu tarz yiyecekler yemediğinden yine köfte yedi. Fiyatlarda makul seviyede. Gezimizin kilit noktası Selimiye Camii, Eski Camii itinayla gezildi Selimiye'den büyülünmemek elde değil ama ben en çok Eski Camiyi beğendim.  Kapalı Çarşı, Üç Şerefeli Cami, Saraçlar Caddesi görülmesi gereken yerlerden. Akşam olurda Meriç nehrinde gün batımı çekmeden olurmu o anın keyfini doya doya çıkardık. Bir tat daha çıkaran vardı inanınki boyutları hiç görmediğim kadar büyük sivrisinekler bunlar için önlem almadığıma çok üzüldüm. Hem sivrisineklerden kaçmak hemde gece Selimiye Camiini fotoğraflamak için oradan ayrıldık ayırlıdığımıza da pişman olduk. Kaldığımız çevrede ciğer hariç farklı yemek sunan tek yer Meriç nehri kıyıları yiyecek bir şey bulamadık aç kaldık anlayacağınız.
Eşim Camii içinde ve dışında fotoğraf çekerken bende hazırlıklı gelmiştim Camii de dua ettim inanın çok rahatladım öyle huzurlu bir yerdi ki ayrılasım gelmedi. İkinci günün programı da oldukça yoğun bu nedenle doğru yatağa :)
Sultan II.Bayezid Külliyesi
Darüşşifa (Ödüllü Sağlık Müzesi)
Yıldırım Bayezid Camii
Sarayiçi (Osmanlı Sarayı Kalıntıları, Balkan Şehitliği, Kırkpınar güreş alanı)
Adalet kasrı
Muradiye Cami..
gezilecekler listemizde.