26 Eylül 2012 Çarşamba

30 ağustos tirilye kaçamağı

30 Ağustos'ta günü birlik Bursa-Mudanya-Trilye turu hazırladım kendimize. Eşim, Abisi,Eşi, Ben ve yeğenimiz ile birlikte. Çok eğlendiğimiz, huzur bulduğumuz bir tur oldu. Turu hazırladığımda Cumalıkızık köyünü de ekledim. Eşimle 3-4 defa gittiğimiz bu köy her gittiğimizde yaşayanların dahada çekilmez olduğu bir yer haline gelmiş. Cumalıkızık'a varmamız ile bir tur atıp geri dönmemiz bir oldu. Eltimler daha önce görmediği için tur programına eklemistim eklediğime pişman oldum. Ordan direk Mudanya'ya kahvaltıya gittik hemen. Mudanya'ya vardığımızda 30 Ağustos törenleri vardı tam arabadan indik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızı okuduk. Sahil kıyısında güzel bir kahvaltı yaptık diyemeceğim. sahil kıyısında bir cafe tercih ettik tost ve gözleme siparisinde bulunma gafleti gösterdik pişman olduk. Bizim gibi diyet yapan bir aile için pişmanlık duyulacak yiyeceklerdi. Bu kadar kalori yi daha güzel yemekler için harcamadığımıza pişman olduk.
Trilye ye tek kelime ile bayıldık. benim için çok iyi oldu mutlaka gitmenizi tavsiye ederim. Trilyeye gittiğinizde Hasan Beyin dükkanına uğrarsanız inanın pişman olmazsınız hem bir Trilyeli olarak sii zevkle gezdirip tarihini anlatacaktır hemde o müthiş zeytinlerinin tadına bakacaksınız. Trilye gezisinde şeker eve uğrayıp mevsim balıklarından yemeği ihmal etmeyin, lezzeti sizi mest edecek. Trilye ye veda etmek çok zordu hiç ayrılmak istemedim. umarım ilk fırsatta tekrar gider söyle bir gecede olsa orda konaklayarak tadını biraz daha çıkarabilirim.
bu arada pizza hat tam tahıllı pizzasını tatmayan varsa hemen bu yazıyı okur okumaz koşa koşa gitsin nasıl muhteşem bir lezzet tıka basa doymakta cabası