13 Haziran 2012 Çarşamba

dukan 2.gün

biliyorum dün bekliyordunuz yazımı ama aktarma kablomu bulamadım hal böyle oluncada bugüne kaldı. ikinci gün sabah omlet ile başladı light peynir ve bir dal taze sona ekledim icine oh mis oldu mis. sonra 2 adet yulaf kepeğinden hazırlanmış fırında pişirdiğim küçük ekmekimsi şeyler vardı: ben biraz yumurtadan bunalınca yanına iki kaşıkda light yoğurt koydum oh mis mis yedim 2 bardak su icmisim kahvaltıda. su tüketimim hızla arttı ve dünkü kadar sık tuvalete gitmiyorum daha çok terleyerek atmaya basladım ama nasıl ter ben hayatımda böyle terlediğimi hatırlamam her hücremden sanki yağ fıskırıyor.



aksam somon balığı tercihimiz oldu baya bi yağlı olmasına rağmen onu tükettik. bu arada ikinci gün sabahı tartıldığımda 65,7 kg idim. idim diyorum ücüncü gün az da olsa verdim onuda yazacağım. 2 dilim somon balığı yedik bir bardak coca cola zero içtim oh cok iyi geldi.. esime diyorum ki kırk yıl düsünsem zero iceceğime sevineceğimi bilmezdim. çünkü normalde ayran, su, sade gazoz, meyve suyu tüketen biriyim ama özledim iste zero icesim geldi ictim. iyide yaptım bu sıcaklarda pek serinletici oldu.


11 Haziran 2012 Pazartesi

dukan 1 gün sulu köfte e

1.gün sabah haşlanmış bir yumurta kibrit kutusu kadar light peynir ve yulaf kepeği krebi bir bardak yeşil çay
1.gün 10 da bir bardak böğürtlen bitki çayı 10.30-11 arası bir küçük light meyveli yoğurt 750 ml su içildi 4defa tuv. gittim:)
  66,4 kilo ile başladım birinci gün için öğlen tavuk göğsü ızgaza siparisi verdim hemde 1,5 porsiyon yanınada ayran oh mis mis
  1 gün açlık hissetmiyorum ama öğlen yediğim tavuktan midem bulanıyor sadece en iyisi evden bisiyler yapıp getirmek
  1 gün cok sıcak olmaya basladı masa üstünde vantilatör devamlı çalışıyor bunaldım beceremiycemmi yoksa korkusu sardı beni
1 gün 2 gibi bir yeşil çay içildi ikinci şişe suya devam ağzımın tadı bozuldu sanki simdi bir light meyveli yoğurt zamanı
Günün özetini bugün twitterde sıcağı sıcağına paylaştım. biraz korktum ama sonucta aksam oldu bir günü bitirmis oldum. aksam eve gelirken markete uğradım kıyma alayım diye masallah bol bol almısım 320 gr olmus hal böyle olunca ikiye böldum hazırladığım köfteleri yarısı dolapta baska bir gün yenmeyi bekleyecek. nasıl hazırladığıma gelince kıymanın içine iki yumurta akı koydum bir yumurta sarısını terbiyede kullanmak için ayırdım diğerini malesef attım durduk yere sarısını fazladan yiyip kolestrolum artmasın diye. sonra içerisine iki kaşık yulaf kepeği koydum ve bir çay kaşığı karabiber ekledim sonra internette yorumlarda yemesi zor oldu deyince mümkün olduğunca küçük köfteler hazırladım baya bir vaktimi aldı ama olsun. sonrasında 4 su bardağı suyun ocağa koydum o hafif ısınırken hemen bir yumurta sarısının içersine bir bardak light yoğurdumu koydum yarımda limon sıktım karıstırdım. bu terbiyeyi suya yavaş yavaş karıstırarak ekledim kaynayana kadar karıstırdım sonrasında köfteleri ekledim. bu arada saati farketmedim ama uzun değildi en fazla 10-15 dk kadar böyle pişirdim. sonra fotoğraf çekme hevesim geldi ay soğusun falan dedim bir kaç poz fotoğraf çektim. üzerine hem fotoğraf için renk versin hemde tadı biraz değişsin diye biraz nane biraz pul biber ekledim sonra o kadar uzun sürede hazırladığım köfteleri bir çırpıda yedim korkmayın hepsini değil. :) bu fotoğraf tabağını yedim ve bu tabakla bir tabakta suyunu içtim doydum ya inanamadım gözüm o kadar açtıki ne bulsam yiyeceğim zannediyordum,

 bu arada gün içersinde 2 şişe 750 ml suyumu içtim yanında içtiğim bitki çayları ve ayranda kar kaldı herhalde yatana kadar 2 litreyi çoktan geçmiş olacağım. pazartesi #son dizisinin başından ayrılamayacağım için ekmek hazırlayamadım henüz. eğer uykum gelmezse ekmeğimi hazırlarım diyorum, ilk günü böyle bitirdik, 66.4 kg kilo verdinmi diye sorarsanız gelir gelmez tartıldım ama yüz gram gitmiş yaf sadece bi sinir oldum. bakalım asıl sabah belli olur ne kadar verdiğim ama ben 5 günden umutluyum zayıflayacağıma inanıyorum.

10 Haziran 2012 Pazar

dukan diyeti hazırlıkları

Evet evet dukan diyetine başlamayı kafama koydum. ama buna karar vermem bir hafta sürdü. bu hafta sonu espark migrosta kitaplarda %40 indirim vardı 12 tl ye kitabı satın aldım okumaya basladım. kitabı soluksuz okuyorum bitirdim desem yalan olur ama baslamak icin beni ikna etti. bu konuda esimi de ikna ettim ikimizin birlikte yapması daha kolay olacaktı. ikna ettim dediğime bakmayın onun benden çok diyet yapmaya ihtiyacı var. maşallah biraz insan irisidir de :) pazartesi günü baslıyoruz. yediklerimi içtiklerimi günü gününe yazmaya çalışacağım. büyük nikonu çıkarmaya üşenince fotoları ıphone dan çekip yüklüyorum. idare edeceğiz artık. cumartesi yulaf kepeği de aldık yine espark migrosta bulabilirsiniz. daha sonra özdilek alışveriş merkezine gidecektik light peynir ve yoğurdu oradan aldık ama meyveli light yoğurt yoktu. onu da pazar günü kanatlı alış veriş merkezindeki migrosta bulduk aldık. yuumrda ve tavuk stoğumuzuda hazırladık
internet adresine girip kac gün atak evresi geçireceğimizi hesapladık benim için 4 gün eşim için 5 gün çıktı bende ona uyup 5 gün yapmaya karar verdim. seyir dönemine geçmeyi merakla bekliyorum. bu arada az önce ilk gün için yulaf kepeğinden peynirli poğaçalar yapayım dedim fırına attım. pişiyorlar yalnız biraz sıvı olduğu için yayıldı bunlar dumduz oldu :) yapa yapa öğreneceğiz galiba. sabah tartılıp kilolarımızı dip not olarak yazacağım. günlük mineral ihtiyacımız içinde birer sade soda ekledik diyetimize. pınar yaşam pınarımdan 750 ml lik cam sisede su aldık günde en az 1.5 lt su içme mantığıyla bundan iki şişe su içersek diğer içtiklerimiz yanımıza kar kalacak :) yaklasık kilom 66 ile 68 arasında cok yemem yada az yememle alakalı olarak değiişiyor. eşimin kilosunu simdilik yazmasammı eğer zayıflarsa kesin yazacağım ama inanın simdi olmaz okur falan küser sonra bana :)

haftasonu


Bu cuma pazara gidip çilek aldım, reçel yapmak için çok küçüklerini bulamadım ama bulduklarımla idare ettim. temizledim ve cuma aksamından şekerini ekleyip bir gece beklettim ben çok tatlı sevmem bu nedenle bir kilo çileğe üç su bardağı şeker ekledim. önce kaynamasını bekledim sonra kısık ateşte pişirdim bu esnada köpüren kısımlarınıda toplamayı ihmal etmedim. indirmeye yakın bir kac damla limonu da ekleyince hazır hale geldi.  sıcak sıcak kavanoza boşalttım ve kahvaltıya gittik kocamla.  biz gelene kadar soğumuştu kapaklarını kapatıp dolama kaldırdım. pazar sabahıda kendimizi attık dışarı inci börekte aldık soluğu bir güzel börekleride yedik. hani senin dukan diyetin diye soracak olursanız. bir sonraki postta geliyor. cuma akşamı yalan dünya izlerken temizlediğim beş kilo bezelyeyi de unutmak istemiyorum. allahım temizle temizle bitmedi yoruldum.

5 Haziran 2012 Salı

Karadeniz Turu

Bu yaz tatilimizin izin günlerini biraz karışık olsada ayarlayabildik sonunda. Yazın Doğu Karadeniz Turuna gitme kararımızdan sonra biraz araştırma yaptık. Geçen yazda gitmek istemiştik ama malesef izne son günde çıkmamız problem olmuş ve tur şirketinde ki son biletleri dakika farkıyla kaçırmış gidememiştik. Bu yıl zor bela iznimizi ayarlayıp etsturdan turumuzu satın aldık. 28 Temmuz tarihi itibariyle gezimiz başlayacak. Umarım beklediğimizden daha güzel bir tatil olur.
Karadeniz Turundan sonraki hafta yine iznimiz var acaba tur sonrası birde deniz kıyısına mı gitsek diye düşünüyorum. Bakalım bu zaman içerisinde ayarlayabilirsek 4-5 günlük bir tatil daha düşünüyoruz.

2 Haziran 2012 Cumartesi

dukan diyeti

Şu an hazırlık aşamalarındayım bütün bir yaz dukan diyetini uygulamayı düşünüyorum. İlk etapta http://www.dukandiet.co.uk/ adresine giderek kilo vermek için tablomu oluşturdum. Bundan sonrası sıra ile ile gecektir atak dönemi ile başlayacağım 4 gün sürecek umarım bu sefer başarılı olurum. Tablomu kaybetmemek için hemen bloga yazayım istedim böylelikle her bloga baktığım da göreceğim ve tekrar tekrar motive olacağım.

1 Haziran 2012 Cuma

huzur



Evet başlığımız huzur ve ben bugün huzur doluyum. Dün akşam sınav sonuçlarımız açıklandı. Tüm derslerimi geçtim. Bir sıkıntımdan kurtulmuş oldum. Ne kadar mutlu oldum anlatamam. 3.döneme geçtim inşallah bu başarım devam eder. 
Her gün işe eşim bırakır beni hal böyle olunca evin önünde arabaya bin işte in derken hiç hareket edemez oldum kilolarım aldı başını gidiyor. Sınavlar bittiğinden bu yana sabahları aşağı kapıda inip iş yerime doğru yürüyorum biraz hareket etmek iyi gelecektir diye. Yürürken bu güzel manzarayıda sizler için çektim. Bu kadar güzel yeşillikler içinde güzel bir sabaha başlamanın huzurunu yaşıyorum. Bu yaz dünde bahsettiğim gibi ingilizce kursum beni biraz oyalayacak. İş yerimizde yeni binasına taşınacak temmuz ayında bunun da biraz koşuşturması olacaktır. Ağustos ayında inşallah bir tur ayarlayabilirsek eşimle birlikte Doğu Karadeniz turuna gitmek istiyoruz. Doğayla başbaşa huzurlu bir tatil olsun diye.Güzel günler bizi bekliyor hep mutlulukla güzel bir yaz geçirelim. 
Hanimiş dip not : dünkü karamsarlığımdan hiç bir eser yok farkettiğiniz gibi zaman ne kadar hızlı akıyor ve na kadar farkıl ruh hallerine girebiliyoruz. ne zaman ne olacağı hiç belli değil.